Voorlichtingsbijeenkomst Warmtepompen in Ruinen op 10 januari 2019

Dit jaar is bekend geworden dat we “van het gas af gaan”. Hoe en wanneer dat precies zal gaan, is nog onduidelijk. Wél is duidelijk dat de warmtepomp een goed alternatief vormt voor het verwarmen vaneen huis en de aanvoer van warm water.

Daarom organiseren wij als Duurzaam Ruinen een informatieavond over warmtepompen.

Deze avond is bedoeld voor particulieren met een eigen woning, die graag meer willen weten over de mogelijkheden om hun gasverbruik te verminderen. Het kan zijn dat binnenkort uw CV-ketel vervangen moet worden of dat u naar een goedkoper alternatief zoekt, nu het zeer waarschijnlijk is dat de energiebelasting op gas omhoog gaat. Met deze bijeenkomst over warmtepompen willen we bereiken dat u een goed idee krijgt wat u op dit gebied kunt doen in uw woning. Ook informeren wij u over de stappen, die u hiervoor moet ondernemen en hoe u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rond het gebruik van warmtepompen.

Wij hebben een programma samengesteld, waarmee u alles over warmtepompen en wat daarmee samenhangt te weten komt. Dit is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Gemeente De Wolden, het Drents Energie Loket en het onafhankelijk adviesbureau BDH.

Duurzaam Ruinen nodigt u van harte uit voor deze voorlichtingsbijeenkomst over de mogelijkheden tot het installeren van warmtepompen in uw woning.

Wij stellen het erg op prijs als u zich van tevoren opgeeft. U kunt dit doen door een bericht te sturen naar waltsep01@gmail.com.Wilt u vermelden met hoeveel personen u komt? Natuurlijk kunt u ook met vragen terecht op dit mailadres

Tot 10 januari 2019 !!

Programma

Locatie: Buitencentrum De Poort in Ruinen (Kloosterstraat 12, 7963 AH Ruinen)

19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee

19.30 – 20.05 uur: Presentatie

Xandra van Zon / Christiaan Teule: Drents Energie Loket (DEL) (35 min.)

  1. Doelstellingen energietransitie in Nederland voor terugdringen uitstoot broeikasgassen;
  2. Technische mogelijkheden / toepasbaarheid / beschikbaarheid om gasverbruik te verminderen;
  3. Mogelijkheden voor subsidies en zachte leningen in 2019 en verder;
  4. Nieuwe website van DEL met alle ontwikkelingen rond de energietransitie: verwachtingen gebruik in de praktijk;

20.05 – 20.20 uur: Pauze

20.20 – 21.30 uur: Presentaties

Martin Horstink: Business Development Holland (BDH)
Warmtepompen

Inwoner van Ruinen
Woning met warmtepomp / vloerverwarming: ervaringen en resultaten

Janneke Timmerman of Bert Scheper: Gemeente De Wolden/Hoogeveen
Acties van Overheid, Provincie en Gemeente om particulieren te ondersteunen in het verminderen/vermijden van gasverbruik.

Voornemen is om een aantal lokale installateurs van Warmtepompen uit te nodigen en hen de gelegenheid te geven om kennis te maken met belangstellenden.

21.30 - 22.00 uur: Napraten