Zonnelening in De Wolden succesvol

36 Woldenaren met een eigen woning investeren dit jaar, met een zogeheten zonnelening, in zonnepanelen. De €240.000 die de provincie Drenthe en de gemeente voor deze zonneleningen beschikbaar stelden, is sinds vandaag
uitgeput. Woningeigenaren konden vanaf 1 juni een zonnelening aanvragen voor het zelf opwekken van zonne-energie. Tegen een lage rente lenen de woningeigenaren maximaal 7500 euro.

Wethouder Jan ten Kate: “Ik ben blij met het enthousiasme voor de lening. We hadden de eerste dag al 24 aanvragen. En binnen tien dagen was het gehele budget vergeven. Samen met inwoners en de provincie zorgen we zo voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe!”

‘Zon zoekt Drent’
Voorafgaand aan het verstrekken van de lening organiseerden provincie, gemeente, Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en de Natuur en Milieufederatie Drenthe de bijeenkomst ‘Zon zoekt Drent’. De ongeveer 250 belangstellenden kregen deze avond informatie over de zonnekaart en konden vragen stellen over het opwekken van zonne-energie aan het Drents Energieloket,  ervaringsdeskundigen en leveranciers.

Meer weten over energiebesparen of zonne-energieopwekking?
Inwoners die willen weten of hun dak geschikt is voor zonnepanelen kunnen kijken op de zonnekaart. De kaart is te vinden op  www.dewolden.zonnekaart.nl. Op www.drentsenergieloket.nl kunnen geïnteresseerden terecht voor vragen over het energiezuiniger maken van de woning: Welke stappen kan men nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Als er vragen zijn, dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet woningeigenaren van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven.