Oud Papier

Belangrijke informatie:
Ophaaldata Oud Papier  
Routes Oud Papier

– Oud Papier-telefoon: 06 – 13707105
– Containers graag met de handvaten naar de straat
– Past het papier niet in uw container? Zet de rest erbij in hanteerbare dozen

Hoe gaat het in zijn werk?
De dienstdoende vereniging regelt 6 inzamelaars om zo 3 auto’s te kunnen bedienen. De inzamelaars starten op de betreffende zaterdagmorgen om 08:15 uur in de voetbalkantine waar -onder het genot van een kopje koffie- de routes en aandachtspunten worden doorgenomen. Zo kunnen de inzamelaars om ca. 08:30 uur goed voorbereid op pad.

Om ca. 11:00 uur is er een koffiepauze bij café Hees. Daar is wederom het coördinerend bestuurslid van DB Rune aanwezig om te zien of alles onder controle is en of er nog vragen zijn. Normaal gesproken zijn de inzamelaars tegen 13:30 uur klaar. De koffie om 08:15 en 11:00 wordt betaald door DB Rune. Andere versnaperingen zijn voor eigen rekening van de inzamelaars.

Het coördinerend bestuurslid draagt op de inzameldag altijd de “oud papier telefoon” bij zich. Is het papier in uw straat niet opgehaald?
Bel dan: 06 – 1370 7105.
Het bestuurslid probeert dan de inzamelaars te bereiken, zodat deze alsnog bij u langs kunnen komen. Dit gaat echter niet meer op als de vrachtwagens reeds vertrokken zijn.

Sinds augustus 2006 is DBRune verantwoordelijk voor de coördinatie van het ophalen van het oud papier.

Met ingang van seizoen 2013/2014 hebben we het doorwisselsysteem aangepast naar een continue-systeem. Dit betekend dat we met één lijst van inzamelaars gaan rouleren. Mocht er een inzamelaar afvallen dan wordt deze van de lijst geschrapt en rouleren we zonder deze instantie verder.

Helaas zijn er ook nog steeds mensen (vaak dezelfden) die ook veel andere rotzooi in de oud papier container gooien naast alleen papier (kattenbakvulling, glas, luiers, puin !!). We lopen het risico hierop te worden afgerekend en erger nog, dat men stopt met het ophalen van oud papier in Ruinen. Als u hier niet verantwoordelijk voor wilt zijn, gebruik dan de container alleen voor oud papier! Alvast bedankt.