Oud Papier

Sinds augustus 2006 is dbRune verantwoordelijk voor de coördinatie van het ophalen van het oud papier.

Zou u de containers met de handvaten naar de straat willen zetten? Als uw kliko om wat voor reden dan ook vol is, dan mag u de rest van het papier in hanteerbare dozen er bij zetten. Helaas zijn er ook nog steeds mensen (vaak dezelfden) die andere rotzooi in de oud papier container gooien dan alleen papier (kattenbakvulling, glas, luiers, puin !!). We lopen het risico hierop te worden afgerekend en erger nog, dat men stopt met het ophalen van oud papier in Ruinen. Als u hier niet verantwoordelijk voor wilt zijn, gebruik dan de container alleen voor oud papier! Alvast bedankt.

Met ingang van seizoen 2013/214 hebben we het doorwissel-systeem aangepast naar een continue-systeem. Dit betekend dat we met één lijst van inzamelaars gaan rouleren. Voordeel hiervan is dat we geen verenigingen hoeven uit te sluiten voor een aantal jaren en potentiële papier inzamelaars direct aan de lijst van inzamelaars kunnen toevoegen. Mocht er een inzamelaar afvallen dan wordt deze van de lijst geschrapt en rouleren we zonder deze instantie verder.

De inzamelaars starten op de zaterdagmorgen om 8:15 uur in de voetbalkantine waar, onder het genot van een kopje koffie, de route en de aandachtspunten doorgenomen worden zodat ze goed voorbereid om 8:30 uur op pad kunnen. Om 10:15 is er een koffiepauze, deze keer bij café Hees. Daar is wederom het dienstdoend bestuurslid van dbRune aanwezig om te zien of alles nog onder controle is en of er nog vragen zijn. Normaal gesproken zijn de inzamelaars tegen 13:30 uur klaar. De koffie om 8:15 en 10:15 wordt betaald door dbRune, andere versnaperingen zijn voor eigen rekening van de inzamelaars.

Het coördinerend bestuurslid draagt op de inzameldag altijd de “oud papier telefoon” bij zich. Is het papier niet in uw straat opgehaald dan kunt u bellen met telefoonnummer 06 – 1370 7105. Het bestuurslid probeert dan de inzamelaars te bereiken zodat deze alsnog bij u langs kunnen komen. Dit gaat echter niet meer op als de vrachtwagens reeds vertrokken zijn.

 Ophaaldata Oud Papier (klik hier)      Routes (klik hier)