Oud Papier

Sinds augustus 2006 is dbRune verantwoordelijk voor de coördinatie van het ophalen van het oud papier.

Zou u de containers met de handvaten naar de straat willen zetten? Als uw kliko om wat voor reden dan ook vol is, dan mag u de rest van het papier in hanteerbare dozen er bij zetten. Helaas zijn er ook nog steeds mensen (vaak dezelfden) die andere rotzooi in de oud papier container gooien dan alleen papier (kattenbakvulling, glas, luiers, puin !!). We lopen het risico hierop te worden afgerekend en erger nog, dat men stopt met het ophalen van oud papier in Ruinen. Als u hier niet verantwoordelijk voor wilt zijn, gebruik dan de container alleen voor oud papier! Alvast bedankt.

Met ingang van seizoen 2013/214 hebben we het doorwissel-systeem aangepast naar een continue-systeem. Dit betekend dat we met één lijst van inzamelaars gaan rouleren. Voordeel hiervan is dat we geen verenigingen hoeven uit te sluiten voor een aantal jaren en potentiële papier inzamelaars direct aan de lijst van inzamelaars kunnen toevoegen. Mocht er een inzamelaar afvallen dan wordt deze van de lijst geschrapt en rouleren we zonder deze instantie verder.

De inzamelaars starten op de zaterdagmorgen om 8:15 uur in de voetbalkantine waar, onder het genot van een kopje koffie, de route en de aandachtspunten doorgenomen worden zodat ze goed voorbereid om 8:30 uur op pad kunnen. Om 10:15 is er een koffiepauze, deze keer bij café Hees. Daar is wederom het dienstdoend bestuurslid van dbRune aanwezig om te zien of alles nog onder controle is en of er nog vragen zijn. Normaal gesproken zijn de inzamelaars tegen 13:30 uur klaar. De koffie om 8:15 en 10:15 wordt betaald door dbRune, andere versnaperingen zijn voor eigen rekening van de inzamelaars.

Het coördinerend bestuurslid draagt op de inzameldag altijd de “oud papier telefoon” bij zich. Is het papier niet in uw straat opgehaald dan kunt u bellen met telefoonnummer 06 – 1370 7105. Het bestuurslid probeert dan de inzamelaars te bereiken zodat deze alsnog bij u langs kunnen komen. Dit gaat echter niet meer op als de vrachtwagens reeds vertrokken zijn.

 Ophaaldata Oud Papier (klik hier)      Routes (klik hier)

 

Facebook

... bekijk meerbekijk minder

5 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Mensen, morgen mag het oud papier (in de kliko) weer aan de straat worden gezet. Vanaf 8:30 uur struint TC Runa de straten af. ... bekijk meerbekijk minder

4 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Vanavond informatiebijeenkomst over de N375, o.a. over opheffen of duurzaam veilig maken van de oversteek Gijsselte van 19:00 tot 21:30 uur in Dorpshuis 't Neie Punt, Jan Wierengaweg 109, Ruinen ... bekijk meerbekijk minder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Morgen mag het oud papier weer aan de weg, vanaf 8:30 komt Stichting Openluchtspel Ruinen de kliko bij u legen. ... bekijk meerbekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Uniek project in Ruinen: zonnepanelen op het dak van sporthal De Marse!
Steeds meer Ruiners kiezen voor de voordelen van zonne-energie en plaatsen zonnepanelen op het dak van hun woning of bedrijf. Maar bewoners van een huurwoning of van een woning met een rieten of schaduwrijk dak kunnen daar nog niet van profiteren. Daarom heeft Dorpsbelangen Rune samen met Ondernemend Ruinen de handen ineen geslagen om een collectief zonne-energieproject te starten waar alle inwoners van Ruinen en omgeving aan deel kunnen nemen om zo lokaal nog meer duurzame energie op te wekken.
“Het idee is om gebruik te maken van de zogenaamde Postcode Roos Regeling. Bij deze regeling krijg je de energiebelasting terug. Hiermee kun je de kosten die je maakt voor zonnepanelen helemaal terugverdienen. Dus overstappen op stroom die je zelf duurzaam opwekt, kost je uiteindelijk niks extra’s”, vertellen Marjan Bralten en Suzan Glazenborg van Dorpsbelangen Rune.
“Veel mensen willen wel iets doen aan duurzaamheid, maar niet iedereen kan of wil zonnepanelen op het eigen dak. Voor deze mensen is de collectieve zonnecentrale heel interessant. Ons plan is om op het dak van de sporthal in Ruinen 180 zonnepanelen te leggen. De gemeente De Wolden heeft al laten weten mee te willen werken om dit plan te realiseren. Zo kunnen 15 tot 20 huishoudens profiteren van de regeling. We hebben berekeningen gemaakt, waaruit blijkt dat het ook financieel interessant is. Alle lichten staan dus op groen!”

Kans grijpen
“Natuurlijk staan we nu te popelen om dit project te realiseren. Dit is echt een unieke kans, dat we als dorp het dak van de sporthal vol kunnen leggen met zonnepanelen. In Ansen zijn soortgelijke projecten al gerealiseerd. Dat willen we ook in Ruinen mogelijk maken.”
“We roepen iedereen die interesse heeft voor het project op om contact met ons op te nemen”, vervolgt Marjan. “Ook willen we onze Werkgroep Duurzaam Ruinen uitbreiden met een aantal kartrekkers. Veel voorwerk is al gedaan, maar we hebben vier of vijf betrokken dorpsgenoten nodig om het project echt te realiseren.”
“Vanzelfsprekend moeten er ook genoeg deelnemers zijn. Hoeveel precies, is moeilijk te zeggen. Als er 9 deelnemers zijn die allemaal 20 panelen willen, dan kunnen we dit project al realiseren. Trouwens, dat hoeven niet allemaal particulieren te zijn. Twintig procent van de panelen, dus maximaal 36 stuks, mogen bedrijven voor hun rekening nemen.”
Oproep aan deelnemers en kartrekkers
Grijp jij deze kans voor open doel? Wil je de schouders eronder zetten in de werkgroep? Heb je belangstelling om deelnemer te worden in dit unieke project? Meld je dan voor 31 oktober aan. Dat kun je doen bij Dorpsbelangen Rune: info@dbrune.nl.
Wil je nog meer informatie: bel dan Marjan Bralten (06-12355145) van DB Rune of werkgroeplid Henk Vrijhof( 471064). Bij voldoende belangstelling, organiseren we in november een informatieavond. Als je je hebt aangemeld, dan krijg je hier automatisch een uitnodiging voor.
... bekijk meerbekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook
Berichten Archief