Ommetjes Ruinen

Door hard werk en goede inzet van de Werkgroep Ommetjes, zijn de Ommetjes Ruinen, oftewel korte wandelingen die alle moois van Ruinen naar voren brengen, gerealiseerd! De realisatie van deze korte wandelingen is voortgekomen uit het Dorpsplan Ruinen 2011, opgesteld door Dorpsbelangen Rune, naar aanleiding van de wensen van de inwoners van Ruinen. 

P1140072OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Er zijn vijf Ommetjes welke allemaal starten en eindigen in het hart van Ruinen, op de Brink. Deze Ommetjes worden aangegeven middels de paaltjes met daarop het Ommetjes Schaapje! De routes hebben een lengte van 2, 3, 4, 5 of 10 kilometer en zijn zo gekozen dat ze langs de mooie bezienswaardigheden van het dorp gaan. Zo is daar:

  • de ‘Molenroute’ (rood, 4km), langs molen De Zaandplatte;
  • de ‘Havezathe-route’ (oranje, 5km), langs het vroegere kasteel de Oldenhof;
  • de ‘Kleine Padties-route’ (blauw, 3km), langs de oude Aa;  
  • de ‘Via Lissabon naar Engeland-route’ (geel, 2km), waar deze route langsgaat kunnen de mensen zelf ontdekken door hem te gaan lopen;
  • Het Rondje Ruinen (groen, 10 km), welke alle Ommetjes met elkaar verbind en dus langs alle mooie plekjes in Ruinen gaat. Deze route is apart aangegeven op de paaltjes.

Ook is er aandacht besteedt aan het maken van een informatieve folder. In deze folder wordt extra informatie gegeven over de verschillende routes en de bezienswaardigheden van Ruinen. Daarnaast worden op een kaartje de verschillende routes afgebeeld.