Ommetjes Ruinen

De realisatie van de Ommetjes in ruinen is een feit! De Werkgroep Ommetjes is de afgelopen tijd druk bezig geweest om Ommetjes in Ruinen uit te zetten, oftewel korte wandelingen die alle moois van Ruinen naar voren brengen. De realisatie van deze korte wandelingen komt voort als wens uit het Dorpsplan, opgesteld door de inwoners van Ruinen. Met ondersteuning vanuit Dorpsbelangen Rune en de Gemeente de Wolden heeft de Werkroep de Ommetjes kunnen realiseren.

P1140071

Er liggen vijf Ommetjes klaar, welke allemaal starten en eindigen op de Brink in Ruinen. De routes hebben een lengte van 2, 3, 4, 5 of 10 kilometer. De routes van de Ommetjes zijn zo gekozen dat ze langs de verschillende bezienswaardigheden van het dorp gaan. Zo is daar de ‘Molenroute’ (rood, 4km), de ‘Havezathe-route’ (oranje, 5km), langs het vroegere kasteel de Oldenhof, maar ook de ‘Kleine Padties-route’ (blauw, 3km) langs de oude Aa. Ook is er een route: ‘Via Lissabon naar Engeland’ (geel, 2km). Waar deze route langsgaat kunnen de mensen zelf ontdekken door hem te gaan lopen! Als laatste route is daar het Rondje Ruinen (groen, 10 km), welke alle Ommetjes met elkaar verbind en dus langs alle mooie plekjes in Ruinen gaat. Deze route is apart aangegeven opde paaltjes.

    P1140072OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook is er aandacht besteedt aan het maken van een folder. In de folder wordt extra informatie gegeven over de verschillende routes en de bezienswaardigheden van Ruinen en heeft een kaartje waarop de verschillende routes staan afgebeeld. De folder is te koop bij Tip Ruinen op de Brink, waar de Ommetjes ook starten.

Voorpagina folder Ommetjes Ruinen 2014 001Achterkant folder Ommetjes Ruinen 2014 001