Ommetjes Ruinen

De realisatie van de Ommetjes in ruinen is een feit! De Werkgroep Ommetjes is de afgelopen tijd druk bezig geweest om Ommetjes in Ruinen uit te zetten, oftewel korte wandelingen die alle moois van Ruinen naar voren brengen. De realisatie van deze korte wandelingen komt voort als wens uit het Dorpsplan, opgesteld door de inwoners van Ruinen. Met ondersteuning vanuit Dorpsbelangen Rune en de Gemeente de Wolden heeft de Werkroep de Ommetjes kunnen realiseren.

P1140071

Er liggen vijf Ommetjes klaar, welke allemaal starten en eindigen op de Brink in Ruinen. De routes hebben een lengte van 2, 3, 4, 5 of 10 kilometer. De routes van de Ommetjes zijn zo gekozen dat ze langs de verschillende bezienswaardigheden van het dorp gaan. Zo is daar de ‘Molenroute’ (rood, 4km), de ‘Havezathe-route’ (oranje, 5km), langs het vroegere kasteel de Oldenhof, maar ook de ‘Kleine Padties-route’ (blauw, 3km) langs de oude Aa. Ook is er een route: ‘Via Lissabon naar Engeland’ (geel, 2km). Waar deze route langsgaat kunnen de mensen zelf ontdekken door hem te gaan lopen! Als laatste route is daar het Rondje Ruinen (groen, 10 km), welke alle Ommetjes met elkaar verbind en dus langs alle mooie plekjes in Ruinen gaat. Deze route is apart aangegeven opde paaltjes.

    P1140072OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook is er aandacht besteedt aan het maken van een folder. In de folder wordt extra informatie gegeven over de verschillende routes en de bezienswaardigheden van Ruinen en heeft een kaartje waarop de verschillende routes staan afgebeeld. De folder is te koop bij Tip Ruinen op de Brink, waar de Ommetjes ook starten.

Voorpagina folder Ommetjes Ruinen 2014 001Achterkant folder Ommetjes Ruinen 2014 001

Facebook

En onze website is ook weer bereikbaar, Bertjan bedankt! ... bekijk meerbekijk minder

4 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018! ... bekijk meerbekijk minder

4 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Morgenvroeg mag het oud papier weer aan de straat, vanaf 8:30 wordt deze opgehaald, deze keer is het de beurt aan de oudere jeugd van de Mariakerk. Onze website is momenteel niet bereikbaar. Oud Papier telefoonnummer: 06-13 70 71 05 ... bekijk meerbekijk minder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Collectief zonnepanelen project op Sporthal De Marse
Om ons heen zien we steeds meer projecten voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Ook in Ruinen zitten we niet stil. We hebben een werkgroep opgericht bestaande uit inwoners en vertegenwoordigers van Dorpsbelangen Rune en Ondernemend Ruinen. Het doel van de werkgroep is een bijdrage te leveren aan de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie.
Wij zijn gestart met het realiseren van een collectief zonnepanelen project op sporthal De Marse voor en met inwoners van Ruinen en omgeving. Meedoen aan dit project is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook financieel interessant. Op de sporthal passen ongeveer 180 zonnepanelen. Daarmee kunnen 15 tot 20 huishoudens in Ruinen en omgeving in hun jaarlijkse energiebehoefte voorzien.
Op 29 november 2017 vond de eerste informatieavond over dit project plaats. Het was een drukbezochte avond. Er hebben zich al meerdere belangstellenden gemeld. Begin januari zullen we voor alle geïnteresseerden een vervolgbijeenkomst organiseren. Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan aan via het mailadres info@dbrune.nl
Voor iedereen die meer wil weten, verwijzen we alvast naar onze website onder "Duurzaam Ruinen" (www.dbrune.nl/duurzaam-ruinen)
... bekijk meerbekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

... bekijk meerbekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook
Berichten Archief