Mit menare, Taalpromotieavond van Huus van de Taol

Een werkgroep, bestaande uit de taalschulte en de keurnoten van het Huus van de Taol in De Wolden, organiseert de komende tijd nog drie taal-promotieavonden in de verschillende kernen van de gemeente.

Bij binnenkomst wordt er een oude dorpsfilm van Ruinen vertoond. De bekende schrijfster Ria Westerhuis uit De Wijk geeft een uiteenzetting over de schrijvershistorie en gaat uit eigen werk voordragen. Frans Westenbrink uit de Kiel is geboren in Ruinen en zal ook een literaire bijdrage leveren.Reinder Smit uit Ruinerwold komt met een presentatie over een stukje dorpsgeschiedenis. Bovendien kan men proeven van een streekgericht hapje. Muziek in de streektaal wordt verzorgd door Lucine Oetsen. Verder is er een korte interactieve quiz van het Huus van de Taol, waar leuke prijsjes mee te verdienen zijn.

De presentatie van het programma is in handen van Albert Haar uit Zuidwolde, bekend van onder meer RTV-Drenthe.
Bij de inloop, in de pauze en na afloop is er gelegenheid om standjes van diverse culturele en historische verenigingen te bezoeken voor informatie over de mogelijkheden die er in Ruinen op dit gebied zijn.

De toegang en koffie of thee bij binnenkomst is gratis.
De werkgroep gaat er van uit dat er “Mit menare” een gezellige avond van wordt gemaakt.
Na Ruinen komen er in de loop van 2014 “Mit menare” streektaalpromotie-avonden in Zuidwolde en Koekange.