Jongerenraad bezoekt gemeenteraad De Wolden

De Jongerenraad De Wolden brengt donderdag 28 september een bezoek aan de gemeenteraad. Dat gebeurt voorafgaand aan de raadsvergadering in het gemeentehuis in Zuidwolde. Om 19.00 uur worden de jongeren ontvangen door de raadsleden Albert Haar (D66) en Gerrie Hempen-Prent (Gemeentebelangen).
Raadsleden en jongeren gaan met elkaar in gesprek. Het doel is elkaar beter leren kennen, waardoor in de toekomst gemakkelijker contacten kunnen worden gelegd.
Er komen dit jaar nog twee ontmoetingen: voorafgaand aan de raadsvergaderingen op 19 oktober en 30 november.

Nieuwe leden gezocht
De Jongerenraad is op zoek naar nieuwe leden. Geef jij graag je mening, ben je nieuwsgierig, enthousiast en behoor jij toevallig tot de leeftijdscategorie 12 tot en met 23 jaar en woon je in de gemeente De Wolden? Dan is dit wat voor jou! De Jongerenraad bestaat uit een enthousiaste groep jongeren die een jaar geleden van start zijn gegaan met deze raad.

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@jongerenraaddewolden.nl of een
persoonlijk bericht via Fcebook (www.facebook.com/jongerenraaddewolden).

Facebook

Collectief zonnepanelen project op Sporthal De Marse
Om ons heen zien we steeds meer projecten voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Ook in Ruinen zitten we niet stil. We hebben een werkgroep opgericht bestaande uit inwoners en vertegenwoordigers van Dorpsbelangen Rune en Ondernemend Ruinen. Het doel van de werkgroep is een bijdrage te leveren aan de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie.
Wij zijn gestart met het realiseren van een collectief zonnepanelen project op sporthal De Marse voor en met inwoners van Ruinen en omgeving. Meedoen aan dit project is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook financieel interessant. Op de sporthal passen ongeveer 180 zonnepanelen. Daarmee kunnen 15 tot 20 huishoudens in Ruinen en omgeving in hun jaarlijkse energiebehoefte voorzien.
Op 29 november 2017 vond de eerste informatieavond over dit project plaats. Het was een drukbezochte avond. Er hebben zich al meerdere belangstellenden gemeld. Begin januari zullen we voor alle geïnteresseerden een vervolgbijeenkomst organiseren. Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan aan via het mailadres info@dbrune.nl
Voor iedereen die meer wil weten, verwijzen we alvast naar onze website onder "Duurzaam Ruinen" (www.dbrune.nl/duurzaam-ruinen)
... bekijk meerbekijk minder

1 week geleden  ·  

Bekijk op Facebook

... bekijk meerbekijk minder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Dorpsbelangen Rune heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... bekijk meerbekijk minder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Ook met deze donkere sinterklaas dagen,
kunt u weer met oud papier komen aandragen.
Loopgroep Ruinen mag morgen niet verzuimen,
de straten van ons mooie dorp af te schuimen.
Langs Zwederaweg, Hoge Kamp, maar ook langs Bos,
legen zij u kliko, vanaf half negen gaan zij los.
... bekijk meerbekijk minder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook
Berichten Archief