Informatiebijeenkomst over collectief zonne-energieproject op sporthal De Marse

De oproep die de werkgroep Duurzaam Ruinen in oktober deed aan geïnteresseerden in het zonne-energieproject op het dak van sporthal De Marse, heeft veel positieve reacties opgeleverd. Het laat zien dat er veel belangstelling is voor dit project.

De werkgroep Duurzaam Ruinen is inmiddels uitgebreid met twee nieuwe kartrekkers. Op woensdag 29 november houden we de eerste informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Iedereen die gereageerd heeft op de oproep, heeft hiervoor een persoonlijke uitnodiging gekregen. Maar ook mensen die zich nog niet gemeld hebben, zijn op deze avond meer dan welkom!

Tijdens de bijeenkomst geven we informatie over de plannen voor het zonne-energieproject op de sporthal. We gaan in op de postcoderoosregeling, de regeling die het mogelijk maakt om de energiebelasting terug te krijgen. Ook andere vragen zullen aan bod komen. Hoe werkt dat nu precies met zo’n collectief project? Hoe wordt alles georganiseerd? En wat levert het op?

Deet Hoogveld uit Ansen zal in een presentatie op bovenstaande vragen ingaan. Hij is één van de mensen van het eerste uur van EnergieKansen, de coöperatie waar het allemaal mee begonnen is in Ansen. Hij kan ons dus van alles uit de praktijk vertellen over collectieve zonne-energieprojecten. Ook Christiaan Teule van Energiewerkplaats Drenthe is aanwezig. De energiewerkplaats begeleidt alle energieprojecten in Drenthe. Ook Christiaan heeft dus veel praktijkkennis.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op woensdag 29 november in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen. De inloop is vanaf 19.45 uur. We starten om 20.00 uur.

Bij deze nodigen wij iedereen die belangstelling heeft voor het collectieve zonne-energieproject op de sporthal, van harte uit! Of je nu van plan bent om deel te nemen, of dat je er gewoon wat meer van wilt weten: iedereen is welkom!