Infomarkt en woningchecks brandveiligheid

Brandweer Drenthe start in samenwerking met gemeente De Wolden een actie om de brandveiligheid thuis te vergroten. Deze actie start op zaterdag 7 maart met een informatiemarkt in dorpshuis ‘De Alke’. Ook doet de brandweer gratis woningchecks in de gemeente.
Informatiemarkt in dorpshuis ‘De Alke’ Op zaterdag 7 maart is er van 10.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt over brandveiligheid thuis. De informatiemarkt is in dorpshuis ‘De Alke’ in Alteveer/Kerkenveld. Naast diverse stands zijn er voor jong en oud verschillende
activiteiten die te maken hebben met brandveiligheid.

Startsein door burgemeester
Op deze markt geeft burgemeester Roger de Groot om 10.30 uur symbolisch het startsein voor de actie. Hierna gaat hij mee met een medewerker van de brandweer om de eerste woningcheck uit te voeren.

Woningchecks
Tijdens een woningcheck gaat het om wat bewoners zelf kunnen doen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten. De brandweer geeft tips of advies, bijvoorbeeld over rookmelders en vluchtroute. Hiervoor ontvangen 500 huishoudens deze week een brief van de brandweer en de gemeente. Wie geen brief heeft ontvangen, maar wel interesse heeft in het verbeteren van brandveiligheid thuis kan een e-mail sturen naar brandveiligleven@vrd.nl.

Kinderen kunnen ‘dagje brandweer’ winnen
Kinderen die een mooi verhaal of tekening maken over brandveiligheid, maken kans om met hun klasgenootjes een middagje mee te lopen met de brandweer. Het verhaal of de tekening kan (met vermelding van naam en leeftijd) naar brandveiligleven@vrd.nl. Of inleveren op 7 maart vóór 11.00 uur bij De Alke, Jan Haarstraat 12 in Alteveer/Kerkenveld. De burgemeester maakt de winnaar die dag rond 12.15 uur bekend.