Fietspad Ruinen-Pesse tot aan Eursinge?

Binnenkort zal het nieuwe mooie fietspad langs de Munnikenweg en de Leeuwte van Ruinen naar Anholt worden geopend! Het fietspad sluit aan bij het Kloosterpad, het fietspad dat een aantal jaren geleden werd aangelegd vanaf de Brink in Ruinen tot de Munnikenweg. Daarmee is het grootste deel van het fietspad Ruinen-Pesse gerealiseerd.

Nadat groen licht werd gegeven voor de aanleg van het fietspad van Ruinen naar Pesse, is nu alleen het eerste stuk tot Anholt aangelegd. Zoals bekend is Dorpsbelangen Rune heel blij met deze fietspaden, alleen wil ze graag dat het fietspad ook daadwerkelijk tot Pesse aangelegd wordt, zoals ook staat in het originele fietspadenplan van de Gemeente. Helaas leeft er op dit moment het idee bij het college dat het fietspad naar Pesse afgerond is. En is men van mening dat voor het laatste stuk fietspad  (Anholt- Pesse) een lagere prioriteit geldt (prioriteit 3), waardoor het later gerealiseerd kan gaan worden. Maar dit is zeker niet het geval!

Door de verkeerde prioritering en de vertraging door de aankoop van de grond vanaf Anholt tot Eursinge vermoedt Dorpsbelangen Rune dat het nog jaren kan gaan duren voor het laatste stuk fietspad gerealiseerd gaat worden. Volgens Dorpsbelangen Rune is dit niet terecht en zij is in gesprek met de Gemeente om ook het laatste stuk aangelegd te krijgen. DB Rune, januari 2019