Felicitaties aan Stichting Zwembad Ruinen

Dorpsbelangen Rune feliciteert Stichting Zwembad Ruinen met de heropening van het zwembad. Er is ontzettend veel werk verzet om ons zwembad te behouden en het op te knappen, dat is gelukt! Waarvoor onze dank!

Toen wij ± 2011 bericht kregen van de toenmalige wethouder mevrouw Koster dat er plannen waren om het zwembad te sluiten, schrokken wij daar enorm van. Verschillende plannen zijn de revue gepasseerd, een zwemplas, iets op het gebied van wellness. Er is toentertijd een werkgroep gevormd om ons zwembad in stand te houden, we zaten als dorp niet te wachten op een zwemplas.

Dit resulteerde er in dat het zwembad in ieder geval t/m 2013 open zou blijven, de werkgroep ging verder! Er werd een actie op poten gezet om mensen vriend te laten worden van het zwembad, daarmee wordt jaarlijks zo’n €14.000,- opgehaald!

In oktober 2013 kregen we te horen dat het zwembad open mag blijven, maar dan moest er een stichting opgericht worden die de exploitatie van het zwembad moet gaan doen. Dat is gelukt! Afgelopen januari heeft de gemeenteraad beslist dat ons zwembad open mag blijven en dat ze jaarlijks subsidie krijgen en daarnaast een lening om het zwembad weer van deze tijd te maken.

Met behulp van verschillende ondernemers en heel veel vrijwilligers heeft Ruinen weer een heel mooi zwembad gekregen. Er is afgelopen maanden enorm veel werk verzet, waarvoor namens de Ruiner bevolking onze hartelijke dank!